класифікацію кондитерських виробів
Залежно від використаної сировини, кондитерські вироби поділяють на цукристі і борошняні. Класифікація кондитерських виробів. Цукристі кондитерські вироби. Фруктово-ягідні кондитерські вироби. · ВАРЕННЯ – продукт, одержаний з цілих або розрізаних на шматочки плодів, ягід, деяких овочів, пелюстків троянд, зварених у цукровому або цукрово-патоковому сиропі так, щоб плоди не розварювались, рівномірно просочились цукровим сиропом, а сироп вільно відділявся від них.
Асортимент кондитерських виробів досить різноманітний. Залежить він від основної сировини, упакування обробки поверхні та технології вирощування. Розглянемо класифікацію кондитерських виробів за схемою 1. До фруктово-ягідних виробів відносять вироби, які випускають кондитерські фабрики (мармелад, пастила) і плодоконсервні підприємства (варення, джем, повидло, галярет, желе, цукати).
Кондитерські вироби. Споживчі характеристики. До кондитерських виробів відносяться всі солодощі. При виробництві кондитерських виробів використовується цукор, борошно, мед, фрукти, яйця. Кондитерські вироби можуть бути борошняними (кекси, торти, печиво, тістечка, пироги та ін.) або цукровими (цукерки, патока, варення, мармелад, желе, зефір, халва та ін.) Асортимент кондитерських виробів вельми різноманітний і нараховує понад 10 000 найменувань.
11. Борошняні кондитерські вироби. Класифікація та асортимент БКВ. Характеристика сировини та загальна характеристика технологічного процесу виробництва БКВ. Асортимент борошняних кондитерських виробів лікувально-профілактичного призначення. Вимоги до якості БКВ. Пакування, маркування, умови та терміни зберігання.
Класифікація і асортимент борошняних кондитерських виробів, умови і терміни зберігання. Асортимент борошняних кондитерських виробів дуже різноманітний і його можна згрупувати за кількома ознаками. Асортимент виробів на маргарині більш різноманітний, у тому числі з високою його часткою (189-218 кг/т) - Калорійне, Гармонія, Суничне, Ювілейне, Янтар; із середньою (123-165 кг/т) - Апельсинове, Лимонне, До чаю, Молочне, Привіт, Ранкове, Фантазія.
Кондитерські вироби – це продукти, що містять значну частку цукру, мають приємний смак і аромат, привабливий зовнішній вигляд, високу енергетичну цінність і легко засвоюються організмом людини. Кондитерські вироби класифікуються на такі групи: фруктово-ягідні вироби, карамельні вироби, шоколад і шоколадні вироби, цукерки, ірис, драже, халва, борошняні кондитерські вироби.
Розглянемо класифікацію кондитерських виробів за схемою 1. До фруктово-ягідних виробів відносять вироби, які випускають кондитерські фабрики (мармелад, пастила) і плодоконсервні підприємства (варення, джем, повидло, галярет, желе, цукати). Карамель - цукристий виріб, що складається з карамельної маси і начинки або без неї, Карамельна маса аморфної структури, остигла - тверда, хрустка.
К.: Центр учбової літератури, 2009. — 636 с. ISBN 978-966-364-899-6. Наведено класифікацію і дано товарознавчу характеристику асортименту кондитерських виробів. Розглянуто формування асортимент, вимоги до якості та правила приймання кондитерських виробі.
Сировина для виготовлення кондитерських виробів повинна відповідати державними та міжнародним стандартам. Крім того, деякі вироби є напівпродуктами або напівфабрикатами. Наприклад: какао-порошок чи какао-масло є складовими інших виробів. Частка мучних кондитерських виробів в загальному виробництві становить біля 40%. Кондитерські вироби виготовляють безпосередньо із напівпродуктів, що одержанні при переробці первинної сировини.
Ринок кондитерських виробів України за насиченістю і асортиментом наближається до європейських країн. Кондитерські вироби включають близько 2000 найменувань, з яких понад 90 % ринку солодощів належить вітчизняній продукції. В Україні їх виготовляють понад 800 підприємств, які розміщені достатньо рівномірно та відповідають густоті населення.
Фруктово-ягідний кондитерський виріб желеподібної консистенції. Асортимент джему формується залежно від виду плодів і ягід. Залежно від кількості цукру (стерилізований і нестерилізований); від якості (вищого і першого сортів ) і особливостей пакування (фасований чи ваговий ). Це кондитерські вироби, які виготовлені на цукровій основі з різними наповнювачами. Більшість цукерок має м'яку, ніжну консистенцію, приємний аромат та ніжний смак.
Кондитерські вироби - це харчові вироби, головною відмінною властивістю яких є солодкий смак. Інакше кажучи, кондитерські вироби - це спеціально виготовлені людиною солодощі. Термін же "солодощі" має більш широкий зміст і, крім кондитерських виробів, охоплює також природні харчові продукти солодкого смаку, головним з яких є мед. Саме мед займає перше місце в історії вживання солодощів народами Європи і Древньої Русі.
4. класифікація кондитерських виробів. Асортимент та вимоги до якості. КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ містять значну частку цукроз, мають приємний смак і аромат, привабливий зовнішній вигляд, високу енергетичну цінність і легко засвоюються організмом людини. Залежно від використаної сировини, кондитерські вироби поділяють на цукристі і борошняні. Класифікація кондитерських виробів. Кондитерські вироби. Цукристі. Борошняні.
Кондитерські вироби - товар дрібноштучний і швидкореалізу-ємий. Він, як правило, має тривалі строки зберігання й гарну транспортабельність. Основні ознаки продукції, на яких заснована класифікація кондитерських виробів, можно показати у наступній послідовності. Сировина, яку використовують: борошняні - печиво, пряники, торти, тістечка, кекси, рулети, вафлі й цукрові - карамель, цукерки, шоколад, мармелад, пастила, зефір, халва, ірис, драже, східні насолоди.
2.5. Технології виробництва борошняних кондитерських виробів та напівфабрикатів. Класифікація маффінів. Для спрощення ведення технологічного процесу виготовлення багать-ох видів борошняно-кондитерських виробів створені спеціальні суміші для їх швидкого приготування.
Більшість людей, при проханні назвати їх улюблену їжу, виберуть або щось солодке, або щось жирне. У чому ж криється причина? Чому ми всі любимо солодке? Напрошується досить очевидна відповідь - тому, що смачно. А за рахунок чого смачно? Тому, що солодко? Насправді, популярність кондитерських виробів в першу чергу обумовлена не своїми смаковими якостями. Чим зобов'язаний успіх ринку кондитерських виробів?
Борошняні кондитерські вироби є великою групою різноманітних, переважно здобних виробів з високим вмістом цукру, жиру, білкових речовин. Вони характеризуються високою поживністю, енергетичною цінністю і вживаються не тільки як ласощі, але і деякі з них замість хліба. Печиво.Печиво – найпоширеніший вид борошняних кондитерських виробів.
Коментарі
Дописати коментар